maandag 5 juni 2017

3 juni 2017 bijenlint Everdenberg ingezaaid: 4.000m2 bloemen

Hoewel het zaterdag ook pleinfeest Zuiderhout was, lag aan de Everdenberg zo'n 4.000m2 op ons te wachten om te worden ingezaaid. En dan is het wel zo handig dat Oosterheide een netwerk van actieve en betrokken mensen heeft en daarom was Elles vanaf 10:00 uur namens het netwerk Oosterheide paraat op het pleinfeest en stonden wij om 10:00 uur aan de Everdenberg.

De braakliggende bouwkavel is eigendom van de gemeente Oosterhout en was voor ons net als vorig jaar weer perfect zaaiklaar gemaakt door Johan Bruygom van loon- en verhuurbedrijf J.A. Bruygom uit Hoenzadriel:


Vorig jaar kregen we van !GO een handige mini tractor te leen om het zaad in de grond te harken en ook dit jaar schoot !GO ons weer te hulp:


Dit keer bracht Toon ons geen mini tractor maar een heuse quad!

En dan eerst zo'n 5,5 kilo bijenmengsel verdelen over de emmers en vermengen met flink wat kilo's metselzand zodat het zaad beter en gelijkmatiger uitgestrooid kan worden en niet meteen wegwaait:

 
Tijd voor de groepsfoto en gaan!

Foto: Hanneke Herders
Iedereen kiest met een emmer vol zaaigoed positie, gelijkmatig verdeeld over de breedte van het veld, en dan zaaiend naar de overkant:Met de quad, met daaraan vast een flinke hark, erachter aan om het zaad in de grond te harken. De eerste rondjes deed ik en daarna nam Eugene het over:

Foto: Hanneke Herders


En dankzij Kawasaki de quad was het inharken veel sneller klaar dan vorig jaar. Toen ik Toon belde dat we bijna klaar waren en dat ie de quad weer kon komen ophalen vroeg ie of we soms in de vijfde versnelling hadden gereden. Nou nee, gewoon netjes in z'n twee. 

Dan drinken en eten we nog wat en zijn we klaar om naar het pleinfeest op Zuiderhout te gaan:

Foto: Hanneke Herders

En wie ontbreekt er op deze foto? Juist, Eugene want die harkte op dat moment zijn laatste rondjes:


Wat we nu dringend nodig hebben is regen, een lekkere flinke bui om het ontkiemen van de duizenden zaadjes op gang te brengen.

Iedereen die zaterdag heeft meegeholpen: dank jullie wel. En natuurlijk ook bedankt !GO, de gemeente Oosterhout en Johan Bruygom want zonder jullie hadden we dit werk zaterdag niet kunnen doen. 

Peter de Kock

Geen opmerkingen: