zaterdag 9 december 2017

ZAPZATERDAG 9 december 2017

Dit keer niet op de laatste zaterdag van november en ook niet op de laatste zaterdag van december maar ergens daar tussenin: ook een mooie dag om te ZAPPEN en wel zo praktisch gezien alle eindejaarsdrukte.

Winters weer dit keer maar de laatste keer ZAPPEN dit jaar laten we ons niet afpakken door wat kou en winterse neerslag. Ook Rob niet die op de parkeerplaats Zuiderhout al meteen beet heeft met een heleboel blikjes:

  

Allemaal spul dat er met statiegeld niet zou liggen. Daarom zijn wij supporters van de Statiegeld Alliantie, een samenwerkingsverband van organisaties uit België en Nederland om te zorgen zoor statiegeld op plastic flesjes en blikjes.

Han en ik liepen samen de route langs Zuiderhout, Lodewijk Napoleonlaan, Jan Luikenstraat en via de Melis Stokelaan weer terug naar Zuiderhout. Een klein blokje om toch? Toch raapten we daar samen vier zakken vuil op.

Op Zuiderhout nog even iets terug gegeven:


#BackToSender heet deze actie die bedoeld is om fabrikanten van verpakkingsmateriaal aan te zetten tot het invoeren van statiegeld.

Als het statiegeld inderdaad wordt uitgebreid naar plastic flesjes en blikjes, kunnen we onze ZAP-groep hopelijk opheffen. Tot het zover is doen we ons best met opruimen en op alle mogelijke manieren pleiten voor statiegeld.  


Want pssssst, je eigen buurt schoon houden is best sexy:


Terug op Zuiderhout tellen en wegen: 14 zakken / 37,7 kilo.


Theo (links op de foto) maakt komende week zelfs kans op de titel 'Brabander van het jaar' vanwege zijn enorme inzet voor het opruimen van zwerfafval.

En tja, als je in de Huiskamer het ZAP-jaar samen afsluit, dan doe je dat natuurlijk gezellig met goeie koffie en een flink stuk lekkere taart:


Zij, samen met nog een boel anderen die er vandaag helaas niet bij konden zijn, deden dit jaar het werk: 


Dit jaar ruimden wij in totaal 194 zakken op /  630,6 kilo. Laat dit in 2018 flink veel minder zijn dankzij een goede statiegeldregeling. 

Iedereen die dit jaar heeft meegeholpen: dank jullie wel en alvast fijne feestdagen en tot volgend jaar.

Peter de Kock

Geen opmerkingen: