zondag 25 februari 2018

ZAPZATERDAG 24 februari 2018

Als het koud is, in de wind zelfs ijskoud, en dat je er na een kwartier al achter komt dat je toch te warm gekleed bent, dan weet je dat je goed bezig bent met het opruimen van zwerfafval.

Dit keer vanaf de mooiste plek van Oosterheide: de Floralia.


Terwijl er in de Floralia hard wordt gewerkt aan de plaatsing van een professionele keuken die aanstaande woensdag door Eugene wordt ingewijd en aan aan het aanleggen van een prachtig terras, trekt iedereen de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Rob en ik kiezen de richting van de Vijf Eikenweg:


Dat we daar McD verpakkingen vinden is te verwachten maar de hoeveelheid ervan roept het verlangen op dat McD hun actieradius eens gaat uitbreiden:


Van kleine snoeppapiertjes tot vierkante meters verpakkingsmateriaal, je komt het onderweg allemaal tegen:


Bij de Vijf Eikenweg komen we niet want anderhalf uur later arriveren we pas bij de afrit naar de McD. We hebben dan slechts een paar honderd meter afgelegd.


Het aanzicht van vastgevroren plastic en blik is niet om vrolijk van te worden maar we hakken los wat we kunnen en ruimen het op:


Met statiegeld op plastic flesjes en blikjes zouden we qua volume ruim de helft minder zwerfafval vinden.

Dat je wel je mond schoon en fris houdt maar niet onze leefomgeving, dat is raar:


Het is tegen de bierkaai vechten horen we onderweg zeggen. We zijn daar niet zo zeker van maar om te weten of je met de bierkaai te maken hebt moet je wel beginnen met vechten.

Terug bij de Floralia dit:


Hier hoort een verhaal bij maar dat hoor je binnenkort nog. Nou ja dit dan: denken is het nieuwe doen zo zegt Eugene. En wat hij hier doet, denk daar maar wat van.

Wij tellen en wegen ondertussen 14 zakken, in totaal 45 kilo:


En dan is het tijd om samen met onze trouwe steunfractie lekker op te warmen met koffie:


Iedereen de de kou heeft getrotseerd om mee te helpen: dank jullie wel. En de Floralia bedankt voor de gastvrijheid vandaag.

Peter de Kock

Geen opmerkingen: